De olika afrostilar som uppstått har sitt ursprung i traditionella afrikanska danser som spreds över världen under slavhandelns mörka tid. Dessa och sedan vidareutvecklades på olika sätt i olika världsdelar och länder. Även många nutida västerländska dansformer såsom jazz, contemporary och street har sitt ursprung i och har inspirerats mycket av afrodansen.


Västafrikansk dans:

På AfroDanceSpace undervisar vi i dans främst från Guinea-Conakry och även Senegal.  Dansas till bl.a djembetrummor och kommer från länder och folkgrupper i Västafrika. Danserna har sitt ursprung i rituella danser, men är moderniserade och omvandlade till scenkonst.

Danserna och stegen utgår från olika rytmer och kan ha mycket varierande uttryck beroende på vilken rytm man dansar. Karaktäristiskt för stilen är samspelet mellan dans och trummor och stora kraftfulla rörelser som blandas med sirlighet, grace och uttrycksfullhet till en komplex helhet.

Alltid till livemusik! Minst 2 musiker på klasserna!

Nyckelord: Explosivt!

Afro- Cuban Remix:

Afrokubansk dans härstammar från uråldriga religiösa och musikaliska traditioner som de afrikanska slavarna (Nigeria,Benin,Kongo) tog med sig till Kuba. Där har de i sin tur tagit sin egen form i mötet med spanjorerna. Klassen kallas Afro-cuban remix av respekt för traditionen då Lisa vill kunna skapa fritt med avstamp i traditionen.

Rörelsemönstret utgår främst från isolering av höfter och torso.

Nyckelord: Groove!

Afro Elektroniskt aka Afro Carib Swing aka Lisas egna:

Lisas uppskattade och egenkomponerade dansstil. Här blandas alla möjliga dansstilar (salsa, samba, dancehall) med grundad afro. Vi dansar till inspelad skön musik, till låtar som svänger och skapar en egen dansklubb, ett eget danskapell!

Nyckelord: Sväng!

African Dancehall

Jennys attitydfulla dansstil, skapad utifrån hennes kärlek till den västafrikanska dansen och dancehallmusiken. Traditionella afrosteg tillsammans med de senaste danserna från Jamaica kryddas med soca från Trinidad.

Nyckelord: Hett!

Afrofunk

Stilen utformad av Mia själv, är en njutbar dansmix där Västafrikansk dans blandas med tung hip hop, dancehall och house. En cool och kul stil.

Nyckelord: Rytmexplosion!