AfroDanceSpace är ett danssamarbete mellan 4 kvinnliga dansare/danslärare som hösten 2012 slog sig ihop för att tillsammans erbjuda sina danskurser inom olika afrostilar.

Vi som grundat AfroDanceSpace är Olivia Brunell, Lisa Janbell, Mia Annerwall och Jenny Commissiong . Jenny Commissiong ger inte längre klasser men hösten 2017 har även Viktoria Lunell Salmson börjat att undervisa inom AfroDanceSpace!

Vi håller våra kurser i fina danslokaler  i  Stockholm och Uppsala (v.g se ”kontakt” för adresser).


Olivia Brunell är uppvuxen med den Västafrikanska dansen, utbildad av några av de allra främsta i Guinea, där hon bott i flera långa perioder. Hon har mångårig erfarenhet som dansare, danslärare och koreograf inom genren. På Olivias klasser kan du förvänta dig högt tempo, svett och massor av energi- precis som i Guinea, och du lämnar danssalen hög på endorfiner!

Lisa Janbell är en sann danssjäl! Hennes olika utbildningar och dansjobb världen över i afrokubanskt, västafrikanskt, samba och flamenco gör henne till en av Stockholms främsta dansare inom afrodanser med dragning åt det latinamerikanska. Med Lisas erfarenhet, känsla och pedagogik blir klasserna magiska och få lockar fram svänget i dig som hon!

Jenny Commissiong  (fd Moberg) har en bred bakgrund inom dans men fastnade tidigt för västafrikanskt och dancehall. Jenny har koreograferat allt ifrån Idol-vinnare till västafrikanska dancehallartister och har lång erfarenhet som pedagog. Förvänta er den bästa dancehall- och socamusiken, de grymmaste koreografierna och hög nivå av ren dansglädje!

Mia Annerwall  är en av Sveriges mest erfarna pedagoger inom västafrikansk dans. Sedan tidigt 90-tal har hon verkat som dansare och koreograf och har utbildat och inspirerat många av dagens lärare inom dansstilen. Med sin djupa kunskap, professionalism och lekfullhet guidar hon dig genom sina klasser och har förmågan att locka fram dansen i alla!

Viktoria Lunell Salmson har varit med oss som värdinna sedan starten och börjar ht-17 ge egna klasser. Dansat guineansk dans har hon gjort ända sedan 8 års ålder (!), både i Sverige och Guinea. På Viktorias klasser ligger fokus på trygghet, att lära känna rytm och takt och hur den känns och uttrycker sig i just din kropp!